Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulunan, faydaları, kullanımı, tereyağında, tereyağının, vitaminler

Tereyağında Bulunan Vitaminler - Tereyağının Kullanımı - Tereyağının Faydaları

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağında Bulunan Vitaminler - Tereyağının Kullanımı - Tereyağının Faydaları




tereyağında bulunan vitaminler - tereyağının kullanımı - tereyağının faydaları

Tereyağı, tadının güzelliği ve besin değerinin yüksekliği nedeniyle en çok yeğlenen hayvansal yağdır

Yasal olarak tereyağı yüzde 18′den fazla su içermemelidir ya da yağ miktan yüzde 82′inin altına düşmemelidir Ortalama olarak 100 gramında 760 kcal (kilokalori) vardır Taze çiğ tereyağı oldukça iyi sindirilebilir A vitamini ve göreli olarak D vitaminince zengindir Büyük oranda doymuş yağ asiti ve bol miktarda kolesterol içerir; bu nedenle de kandaki kolesterol düzeyi yüksek olan ya da yükselme eğilimi olanların uzun süreli ve bol miktarda kullanması önerilmez

SÜT

Yeni doğan bebeğin yaşamının ilk dönemlerinde yalnızca sütle beslenmesi, bu maddenin vücudun bütün gereksinimlerini karşılayabilecek nitelikte olduğunu göstermektedir 100 mi inek sütünün içerdiği yağ oranı yaklaşık yüzde 3,5′tir Bu miktar ineğin cinsine göre değişebilir Sütteki yağlar daha fazla trigliserit içerir

Pastörize süt çoğu zaman içilmeden önce kaynatılır; oysa kaynatılan süt bütün C vitamini ve enzimlerini yitirir, kazeinin yapısı bozunur ve sütteki kalsiyum tuzlan çökerek vücut tarafından kullanılamaz hale gelir

Yağlı maddelerle ilgili en sık yapılan yanlışlar

• Çoğu kişi tereyağının zor sindirildiğini düşünür, bu nedenle bu maddeyi günlük besinlerinden tümüyle çıkararak yerine margarin ya da başka yağlan kullanır Oysa, taze te-reyağı pişmiş ya da kaynatılmamışsa kolayca sindirilebilir

• Reklamların bazılarında inandırılmak istenen “hafif1 sıvı yağ ya da “hafif’ katı yağ diye bir şey yoktur Bütün yağların 1 gramında 9 kcal vardır; bu yüzden ancak su içeriği fazla olan yağların daha az kalori verdiği söylenebilir

• Bütün yağların besin değeri aynı değildir Hidrojenlenmemiş bitkisel yağlar (sıvı yağlar), bitkisel ya da hayvansal yağlara oranla çok miktarda temel yağ asiti içerir ve bu yüzden besin değerleri daha fazladır

• Yağın sıcak, çiğ ya da kızartma olarak kullanılması aynı etkiyi göstermez; her yağ en iyi biçimde kullanılmalıdır Çok miktarda çok çift bağlı doymamış yağ asiti içeren yağlar çiğ kullanılmalıdır; öte yandan doymuş yağ asitlerince zengin olanlar (çiğ olarak kullanılması gereken tereyağı dışında) sıcağa iyi dayanır Doymuş ve doymamış yağ asitlerini dengeli olarak içeren yağlar (zeytinyağı, yerfıstığı yağı, bazı margarinler) hem çiğ, hem de sıcak olarak kullanılabilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.