![]() |
Sofra Adabı Deniz Kabukluları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofra Adabı Deniz KabuklularıSofra adabı / Deniz kabukluları İSTİRİDYE, MİDYE Midye yarım kabuk içinde çiğ olarak servis edilirse ilk önce midye üzerine limon suyu sıkın; sosa batırmayın ![]() ![]() ![]() ![]() Asla çiğ midye ya da istridyeyi kesmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() Çorba gibi sıvı sos içinde pişen midyelerin kabuklarını tek tek kaldırın ve balık bıçağı ile birlikte midyeyi dışarı çıkarın ![]() ![]() ![]() Kızartılmış istridye ya da karidesleri çatalınızla keserek yiyebilirsiniz ![]() Kuyruklu karidesleri elinizle kuyruğundan tutup, sosa batırarak yiebilirsiniz ![]() ![]() YENGEÇ Yengecin bir bacağını gövdesinden kırarak ayırın ![]() ![]() ![]() Sert kabuklu yengeçlerin ise önce bacaklarını gövdeden elinizle ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Mutfak Rehberi |
![]() |
![]() |
|