Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
besinlerin, bilgi, hakkında, saklama, süresi

Besinlerin Saklama Süresi Hakkında Bilgi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Besinlerin Saklama Süresi Hakkında Bilgi




Besinlerin Saklama Süresi hakkında bilgi

Besinlerin saklama süreleri

Besinlerin saklama süreleri ne kadar

besinler ne kadar süreyle saklanır

Meyveler:

1 Portakal, limon, elma, armut 1-2 hafta

2 Üzüm, şeftali, kayısı 4-5 gün

3 Kiraz 1-2 gün

Sebzeler:

1 Ispanak, marul, domates 2-3 gün

2 Lahana, havuç, kereviz 6-7 gün

3 Taze fasulye, bakla ve bezelye 3-4 gün

Etler:

1 Kıyma ve küçük parça et 1 gün (Eğer et taze ise)

2 Büyük parça et, salam, yürek 2-4 gün (Eğer et taze ise)

3 Kasaptan alınan et bir günden fazla bekletilmez

Süt ve ürünleri:

1 Süt, taze lor veya çökelek 1-2 gün

2 Peynir, yoğurt, kaymak 5-7 gün

Diğerleri:

Yumurta 1-2 hafta

Pişmiş et yemekleri 1-2 gün

Kremalı pastalar 1-2 gün

Zeytinyağlı yemekler 2-3 gün

Taze sebzeler bekletilmez



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.