Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sarmısak, turşusu, yapılır

Sarmısak Turşusu Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarmısak Turşusu Nasıl Yapılır




Sarmısak Turşusu Nasıl Yapılır

Sarmısakların kabuklarını ayıklayın Kaynar suda bir dakika bekletin, süzün ve kurulayın Aralarına kereviz ve dereotu yapraklarını koyarak sarmısak dişlerini kavanoza yerleştirin

Malzemeler

Yarım kilo sarmısak,

1 su bardağı sirke

1 silme yemek kaşığı deniz tuzu,

1-2 sap kereviz yaprağı,

3-4 sap dereotu

Sarmısakların kabuklarını ayıklayın Kaynar suda bir dakika bekletin, süzün ve kurulayın Aralarına kereviz ve dereotu yapraklarını koyarak sarmısak dişlerini kavanoza yerleştirin Diğer yandan sirke ve tuzu birkaç dakika kaynatıp soğumaya bırakın Sirke ve tuz karışımını soğuduktan sonra sarmısakların ustünü örtecek şekilde kavanoza boşaltın Kuru ve az ışık alan bir yerde bir ay süre ile bekletin Meze olarak tek başına veya yeşil zeytinin yanında servis yapın, salataları süslemek için kullanın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.