Yumurta İle İlgili Püf Noktaları Nelerdir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurta İle İlgili Püf Noktaları NelerdirYumurta İle İlgili Püf Noktaları nelerdir Yumurta ile ilgili size yardımcı olacak püf noktalar ![]() ![]() ![]() Akını kullandığımız yumurta sarılarını birkaç gün saklayabilmek için, üstünü örtecek kadar su koyarak buzdolabında saklayın ![]() Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın ki demir minerali kaybolmasın ![]() Haşladığımız yumurtanın kabuklarının kolay soyulabilmesi için, haşlarken suyuna bir miktar tuz atın ![]() Yumurtalı bulaşıkları ılık suyla yıkayın ![]() Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz Ya da haşlarken suyun içerisine 1 – 2 adet kürdan atın![]() Taze yumurtanın akı berrak, sarısı ise yuvarlak olur ![]() Bayatlamış ve kokmuş yumurtalar sağlığa zararlıdır ![]() Bayatlamış yumurtalar kırıldıkları zaman sulu bir görünümdedir Sarısının rengi açıktır ve beyazımsı olmuştur Yumurtaları kırarken dikkat etmek gerekir![]() Bayatlayan yumurta yenildiği takdirde, bulantı, kusma, karın ağrısı, bitkinlik, ishal, baş dönmesi, ateş gibi belirtiler gösterir Ağır zehirlenmelerde şok hali görülebilir Bu durumda hastayı acil hastaneye götürmek gerekir![]() Yumurtalar alüminyum kapta çırpılırsa siyahlaşır Porselen yada çelik kaplarda hafif ısıtılarak çırpılırsa hem daha kabarır, hem kararmaz![]() |
|
|
|