![]() |
Hint Usulü Karışık Midye Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Usulü Karışık Midye TarifiHint Usulü Karışık Midye Tarifi Malzeme: ½ kg midye (ayıklanmamış) 2 adet kırmızı soğan 1 adet taze kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde) 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı köri 1 demet maydanoz 1 adet tatlı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 ½ fincan zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kimyon ½ tatlı kaşığı yenibahar 2 çorba kaşığı hindistan cevizi sütü (veya bir tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesi) 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı tarhun Yapılışı: Midyelerin kabuklarını bir bıçak yardımıyla, ğüzerleirnde hiçbir kalıntı kalmayacak tarzda temizleyin ![]() ![]() Kırmızı soğanı çok küçük parçalara bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan zeytinyağını tavaya alıp kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Midyeleri tabaklara taksim edip tenceredeki sosu da eºit oranda paylaştırın ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|