Asma Yaprağında Sardalya Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Asma Yaprağında Sardalya Yemek TarifiSüre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik N/A 30adet sardalya balığı 30adet asma yaprağı 1adet limon 1fincan sıvıyağ Tuz[*]KarabiberTarifin HazırlanışıBalıkları ayıklayıp yıkayınız, fazla suyunu kurulayıp sıvıyağa bulayın; asma yapraklarını da sıcak suda börttürün Balıklara baharat serpip yaprakların içine sarın Fırın kabına dizerek 170derecede 20dk pişirin [*]Zeytinyağıyla limon suyunu kar edin tuzunu ayarlayın, pişen sardalyaları yapraklarla beraber servise sunun Üzerine de yağlı sosu gezdirin |
Asma Yaprağında Sardalya Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Asma Yaprağında Sardalya Yemek TarifiSardalya Tavası (4 Kişilik) Malzemeler 12 İri Sardalye 3 Yumurta 80 gr Koyun Peyniri Rendesi 1 Diş Sarmısakla Birlikte Kıyılmış 2 Tatlıkaşığı Maydanoz Limon Sirke Zeytinyağı Kızartmak İçin Zeytinyağı Galetaunu Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Sardalyaların pullarını kazıyın, karnını açıp içini temizleyin Çok iyi yıkayıp suyunu süzmeye bırakın Kafa ve kuyrukları ayıklamayın Açık olarak bir yere yayın hepsini, tuz ve karabiber atın Biraz sirke gezdirin üzerlerinde ve iki saat kadar sirkeyi emmeye bırakın Peyniri kıyılmış maydanozla karıştırın biraz tuz ekleyin biraz da zeytinyağı ilave edip iyice karıştırın Sardalyaları, hazırladığınız bu karışımla doldurun ve ilk şekillerini vererek onları kapatın Çukur bir kaba yumurtaları kırın, tuzlayıp çırpın Bir tepsi üzerine unu, diğer birine de birkaç tatlı kaşığı galetaunu dökün Teker teker unladığınız sardalyaları çırpılmış yumurtaya batırın, iyice yapışması için elinizle yardım ederek galetaununua bulayabilirsiniz 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın Bolca zeytinyağı kızdırın tavada, sardalyaların her iki tarafını da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın Süzüp, sıcak sıcak servis yapın Servis sırasında limon dilimleriyle süslemeyi de unutmayın |
|