Balıkkondu Tarifi - Balıkkondu Yapımı |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıkkondu Tarifi - Balıkkondu YapımıBalıkkondu Malzemeler (4 kişilik) 4 soğan 6 domates 4 kesme şeker 2 kahve fincanı zeytinyağı 2 yemek kaşığı kuşüzümü 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı tarçın 1 kg dilimlenmiş palamut 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Soğanları ayıklayıp piyaz doğrayın Domatesleri enlemesine ince daire şeklinde doğrayın Bir tencerede 1 kahve fincanı zeytinyağını iyice ısıtın Soğanları kavurun Şeker, kuşüzümü, dolmalık fıstıkları ve tarçını ekleyip karıştırın Üzerlerine domatesleri dizip tuz serpin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin Domatesler pişerken palamutları tuzlayım Domateslerin bıraktığı su çekilmeye başlayınca, bir tavada kalan zeytinyağını iyice kızdırın Kızgın yağda balıkları alt üst ederek kızartın Balıkları tenceredeki domateslerin üzerine yerleştirin 1 kahve fincanı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın Balıkkondu-yu servis tabağına yerleştirin Maydanozları ince kıyıp üzerine serpin ve servis yapın |
|