Acılı Karides Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Karides Nasıl YapılırAcılı Karides Nasıl Yapılır Çiğ karideslerin kafalarını kopartın Kabuklarını etlerini zedelemeden soyun Sırtlarındaki siyah iplik gibi bağırsakları bıçağın ucu ile çıkartın Malzemeler 250 gram orta boy karides, 4 diş sarmısak, 2 çay kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı su, tuz Çiğ karideslerin kafalarını kopartın Kabuklarını etlerini zedelemeden soyun Sırtlarındaki siyah iplik gibi bağırsakları bıçağın ucu ile çıkartın Isıya dayanıklı yayvan bir kaba dizin Sarmısakların kabuklarını soyun, ince ince doğrayın Karideslerin üzerlerine serpin Zeytin yağını karideslerin üzerine gezdirin Suyu koyun Kırmızı pul biber ve az tuzu serpin Karidesler pembeleşinceye kadar yeterli bir süre kurutmadan fırında tutun Sıcak servis yapın Kırmızı pul biber yerine kurutulmuş bütün arnavut biberini doğrayarak kullanabilirsiniz Kırmızı pul biber genelde tuzlu olduğu için ayrıca tuz koymanız gerekmeyebilir |
|