Kalamar Dolma Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalamar Dolma Nasıl YapılırKalamar Dolma Nasıl Yapılır Balıkçıya ayıklatıp alacağınız kalamarların gövde kısımlarını tuzlu suya atıp 10 dakika haşlayıp çıkartın Malzemeler 8 adet küçük kalamar, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet taze soğan, 1,5 yemek kaşığı dolmalık pirinç, 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık, 1 tatlı kaşığı kuş üzümü, yarım demet dereotu, 1 çay kaşığı yenibahar, yarım çay kaşığı tarçın, karabiber, tuz Balıkçıya ayıklatıp alacağınız kalamarların gövde kısımlarını tuzlu suya atıp10 dakika haşlayıp çıkartın Suyu atmayın Kalamarların kollarını ince ince kıyın Taze soğanın dış kabuğunu soyun ve ince halkalar halinde doğrayınKuşüzümünü 15-20 dakika sıcak suda bırakın Soğuyunca çöplerini ayıklayın ve suyunu süzün Iki kaşık zeytinyağını, dolma fıstığını, soğanı, kalamarların doğranmış kollarını tavaya koyun Karıştırarak 2-3 dakika kavurun Pirinci, tuzu, karabiberi, yeni baharı, tarçını ve kuş üzümünü ekleyin 1 fincan kalamarların içinde kaynadığı sudan katın Kısık ateşte 1-2 dakika pişirinOcağı söndürün Kıyılmış dereotunu ekleyin Küçük bir kaşık yardımı ile kalamarları doldurun Küçük bir tencereye yanyana koyun 2 fincan daha kalamarların içinde kaynadığı sudan ekleyin 1 kaşık zeytinyağını üzerlerine gezdirin Bir tabağı ters çevirip üzerlerine kapatın Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin Kalamar dolmasını ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz |
|