![]() |
İçli Hamsi Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçli Hamsi Nasıl Yapılırİçli Hamsi nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •1 kg hamsi •4 adet orta boy soğan •1 Demet maydanoz •Yarım limon suyu •Tuz, karabiber •1 su bardağı un •1 su bardağı sıvıyağ •3 adet yumurta Tarif : •Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayınız ![]() •Sularını süzerek bekletiniz ![]() •Soğanları incecik doğrayınız ve maydanozu kıyınız ![]() •Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırınız ![]() •Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırınız ![]() •Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana kadar arkalı önlü kızartınız ![]() •Yeşil salata ile servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|