![]() |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünleri Yemek TarifiMidye Tava Gereçler: 1)30 adet iç midye 2)1 su barda ı un 3)bir su barda ı sıvıya 4)1 limon 5)1 demet maydonoz 6)tuz,karabiber Yapılışı: 1)midyelerin tüylü kısımları temizlendikten sonra yıkayıp iyice süzdürün,fazla suyunu ka ıt peçeteyle alır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünleri Yemek TarifiHamsiLi Bohça Gereçler: Kılçıkları alınmış yarım kilo hamsi balı ı, 1 sap pırasa, 1 tane taze sivri biber, 3 sap taze so an, 5 sap maydanoz, 5 tane kıvırcık salata yapra ı, 5 tane roka yapra ı 2 adet yufka, 1 adet yumurta bir çorba kaşı ı katı ya (Arzuya göre sıvı ya da kullanıla bilir), tuz, karabiber, kırmızı biber Yapılışı: Kılçıkları önceden alınmış 2 ye bölünmüş hamsilere ,ince kıyılmış yeşil so an,maydanoz,kıvırcık salata,roka yaprakları,pırasa sivri biber ve tuz karabiberi ilave ederek iyice harmanlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: Börek şeklinde servis yapınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünleri Yemek TarifiMarulda Palamut Gereçler: Marul,palamut,zeytinya ı kırmızı pul biber tuz Yapılışı: dilimlenmiş palamutu 1bardak ziçine tuzu ve kırmızı pul biber konmuş zeytinya ına bulayıp,1 saat buzdolabında dinlendirin,tepsiye sık dizilmiş marulların üstüne dizin,kaba süzülen ya ıda balıkların üstüne gezdirin 45dk180 derecede pişirin Servis Önerileri: limon sıkarak yenmesi |
![]() |
![]() |
![]() |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünleri Yemek TarifiCevizLi PaLaMut Gereçler: 1 adet iri palamut balı ı 1 çay barda ı zeytinya ı 2-3 adet büyük boy domates 7-8 adet tatlı yeşil sivri biber 2 baş orta büyüklükte so an 150-200 gr dövülmüş ceviz içi 1 adet limon Tuz, karabiber Yapılışı: Yanmaz bir tavaya zeytinya ının yarısı dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: İste e göre üzerine limon sıkılır |
![]() |
![]() |
![]() |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünleri Yemek TarifiTon BaLıkLı Makarna Gereçler: 1/2 paket boncuk makarna 1 büyük ton balı ı konserve 2domates 2 yeşil biber 1 havuç 1/2demet maydanoz mayonez kekik karabiber pulbiber Yapılışı: Makarna haşlanır,süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: Servis sırasında kalan maydonazlar üzerine serpiştirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünleri Yemek TarifiPaLamut Güveç Gereçler: 1 adet büyük boy palamut balık 1 adet so an 1 adet domates 1 adet 1 adet limon 1 adet yesil biber 1 adet havuç 10 adet mantar (kültür mantarı ![]() ![]() ![]() Yapılışı: palamut bütün olarak temizlenerek üstüne bıçakla çizik atılarak toprak kaba konulurmalzemeler yanlarına dogranır toprak kap zeytin ya ı ile hafif şekilde ya lanır malzeme konulduktan sonra kapın üzerine folyo sarılarak 40 dk ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: folyo ka ıt üzeri delinmemelidir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünleri Yemek TarifiKarides SaLatası Gereçler: 6 ad ![]() göbek marul domates-salatalık-mor lahana-havuç-haşlanmış mısır-taze nane yo urtlu salata sosu limon-zeytinya ı Yapılışı: derin bir salata kasesine sırasıyla küp do ranmış domates,göbek marul,salatalık,rende mor lahana,rende havuç yerleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: karides yerine tavuk gö sü yada ton balı ıda kullanabilirsiniz Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): salata malzemelerinin suyunun süzülmüş olmasına dikkat edin |
![]() |
![]() |
![]() |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünleri Yemek TarifiMayonezLi BaLık Gereçler: 250 gram beyaz etli balık 1 adet kuru so an (küçük boy) 1 adet defne yapra ı ½ havuç 1 çay kaşı ı tuz Mayonez için: 1 çorba kaşı ı un 1 adet yumurtanın sarısı 1 çay barda ı sıvı ya 1 limonun suyu ½ çay kaşı ı tuz Yapılışı: Balı ın içini, e er pullu balıksa pullarını temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünleri Yemek TarifiPratik Çinekop Pilaki Tarifi MALZEMELER 8 adet orta boy çinekop 2 adet orta boy soğan 2 adet havuç 3 diş sarmısak 2 adet orta boy patates 1 adet kereviz 2 adet domates 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tuz 2 su bardağı sıcak su HAZIRLANIŞI Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|