Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Yemek TarifiMidye Tava Gereçler: 1)30 adet iç midye 2)1 su barda ı un 3)bir su barda ı sıvıya 4)1 limon 5)1 demet maydonoz 6)tuz,karabiber Yapılışı: 1)midyelerin tüylü kısımları temizlendikten sonra yıkayıp iyice süzdürün,fazla suyunu ka ıt peçeteyle alır2)unla tuzu karıştırınmidyeleri una batırarak kızgın ya da kızartınfazla ya ını almak için peçete üzerine alın,servis taba ına koyup limon ve maydanozla servis yapın |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Yemek TarifiHamsiLi Bohça Gereçler: Kılçıkları alınmış yarım kilo hamsi balı ı, 1 sap pırasa, 1 tane taze sivri biber, 3 sap taze so an, 5 sap maydanoz, 5 tane kıvırcık salata yapra ı, 5 tane roka yapra ı 2 adet yufka, 1 adet yumurta bir çorba kaşı ı katı ya (Arzuya göre sıvı ya da kullanıla bilir), tuz, karabiber, kırmızı biber Yapılışı: Kılçıkları önceden alınmış 2 ye bölünmüş hamsilere ,ince kıyılmış yeşil so an,maydanoz,kıvırcık salata,roka yaprakları,pırasa sivri biber ve tuz karabiberi ilave ederek iyice harmanlayınızYufkanın birinci katına ya ı sürünüz,2 ci yufkayıda üstüne koyarak tekrar ya layarak yufkaları kare biçiminde kesiniz,Hamsilerle birlikte harmanladı ınız malzemeyi eşit şekilde kare kesti iniz yufkaların içine koyunuzuçlarından tutarak maydonoz sapınla ba layınız1 yumurta sarısınını yufkaların üzerine sürerekYa lanmış tepsiye dizilecek,200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yarım saat pişiriniz Servis Önerileri: Börek şeklinde servis yapınızYanında garnütüre gerek olmuyorso uk bir içecekle yenilebilir kişinin damak zevkine ba lı Afiyet olsun |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Yemek TarifiMarulda Palamut Gereçler: Marul,palamut,zeytinya ı kırmızı pul biber tuz Yapılışı: dilimlenmiş palamutu 1bardak ziçine tuzu ve kırmızı pul biber konmuş zeytinya ına bulayıp,1 saat buzdolabında dinlendirin,tepsiye sık dizilmiş marulların üstüne dizin,kaba süzülen ya ıda balıkların üstüne gezdirin 45dk180 derecede pişirin Servis Önerileri: limon sıkarak yenmesi |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Yemek TarifiCevizLi PaLaMut Gereçler: 1 adet iri palamut balı ı 1 çay barda ı zeytinya ı 2-3 adet büyük boy domates 7-8 adet tatlı yeşil sivri biber 2 baş orta büyüklükte so an 150-200 gr dövülmüş ceviz içi 1 adet limon Tuz, karabiber Yapılışı: Yanmaz bir tavaya zeytinya ının yarısı dökülür So anlar küçük küçük do ranarak tavaya atılır Hafif pembeleşmeye başladı ında içine küçük küçük do ranmış biberler eklenir Biberler de hafif ölünce, içine kabukları soyulmuş ve küp küp do ranmış domatesler eklenir Tuz ve karabiber ilave edilir Domatesler suyunu çekmeye başlayınca altı karartılır Palamut temizlendikten sonra yuvarlak dilimler halinde parçalara ayrılır Balıklar altı zeytinya lanmış cam tepsiye yerleştirilir Üzerine yanmaz tavadaki karışım yayılarak dökülür (karşımın domatesten dolayı sulu olması gerekir) Bu haliyle 250 derecede ısıtılmış fırına sürülür Fırında 20-25 dk pişirilir Daha sonra fırından alınarak üzerine dövülmüş ceviz içi dökülür 15 dk daha fırında pişirilir Sıcak şekilde servis yapılır Servis Önerileri: İste e göre üzerine limon sıkılır |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Yemek TarifiTon BaLıkLı Makarna Gereçler: 1/2 paket boncuk makarna 1 büyük ton balı ı konserve 2domates 2 yeşil biber 1 havuç 1/2demet maydanoz mayonez kekik karabiber pulbiber Yapılışı: Makarna haşlanır,süzülürKonservedeki ya tencereye boşaltılırUfak ufak kıyılmış biberler biraz sotelenirRendelenmiş domatesler eklenerek koyulaşınca kadar pişirilir Baharatlar eklenir Makarna sosa eklenir Rendelenmiş havuç,do ranan maydanozun bir kısmı ve 5-6 kaşık mayonez eklenerek karıştırılır Servis Önerileri: Servis sırasında kalan maydonazlar üzerine serpiştirilir Sıcak yenmesi tavsiye edilir |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Yemek TarifiPaLamut Güveç Gereçler: 1 adet büyük boy palamut balık 1 adet so an 1 adet domates 1 adet 1 adet limon 1 adet yesil biber 1 adet havuç 10 adet mantar (kültür mantarı) kayık biçiminde toprak kapfolyo ka ıt Yapılışı: palamut bütün olarak temizlenerek üstüne bıçakla çizik atılarak toprak kaba konulurmalzemeler yanlarına dogranır toprak kap zeytin ya ı ile hafif şekilde ya lanır malzeme konulduktan sonra kapın üzerine folyo sarılarak 40 dk250 derecede fırına sürülürafiyet olsun Servis Önerileri: folyo ka ıt üzeri delinmemelidir |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Yemek TarifiKarides SaLatası Gereçler: 6 adkarides göbek marul domates-salatalık-mor lahana-havuç-haşlanmış mısır-taze nane yo urtlu salata sosu limon-zeytinya ı Yapılışı: derin bir salata kasesine sırasıyla küp do ranmış domates,göbek marul,salatalık,rende mor lahana,rende havuç yerleştirilirüzerine biraz naneve mısır serpiştirilir en üstede galeta unuyla kızartılmış karidesler eklenirbir miktar yo rutlu salata sosu,zeytinya ve limon eklenerek servis yapılır Servis Önerileri: karides yerine tavuk gö sü yada ton balı ıda kullanabilirsiniz Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): salata malzemelerinin suyunun süzülmüş olmasına dikkat edin |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Yemek TarifiMayonezLi BaLık Gereçler: 250 gram beyaz etli balık 1 adet kuru so an (küçük boy) 1 adet defne yapra ı ½ havuç 1 çay kaşı ı tuz Mayonez için: 1 çorba kaşı ı un 1 adet yumurtanın sarısı 1 çay barda ı sıvı ya 1 limonun suyu ½ çay kaşı ı tuz Yapılışı: Balı ın içini, e er pullu balıksa pullarını temizleyin Bir tencereye balı ı örtecek kadar su doldurun Tuzu koyup karıştırın Kuru so anı soyup dörde bölün So an, defne yapra ı ve havucu ekleyin Balı ı da koyup kaynatın Kaynadıktan yaklaşık 10 dakika sonra balı ı alın Derisini ve kılçıklarını ayıklayın Beyaz etlerini çok küçük olmayan parçalara bölünp bir kaba alın Yumurtanın sarısını iyice çırpın Sıvı ya ı damla damla ilave ederken çırpmaya devam edin Aynı şekilde limonun suyunu da ilave edin Unu da yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin Tuzu ekleyip tekrar karıştırın Hazırlamış oldu uınuz mayonezi balıkların üstüne döküp harman edin Servis taba ına alıp üzerine az zeytinya ı gezdirin Siyah zeytin ve kornişon ile süsleyip so uk servis yapın Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): Bu meze için bütün beyaz etli balıkları kullanabilirsiniz Kırlangıç ve levrek en uygun olanlarıdır Mayonezi yapmak zahmetine katlanmak istemiyorsanız hazır mayonez de kullanabilirsiniz Balı ı haşladı ınız suyu atmayın Balık suyu çok kıymetlidir Pilavda veya çorba yapımında kullanabilirsiniz |
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Yemek TarifiPratik Çinekop Pilaki Tarifi MALZEMELER 8 adet orta boy çinekop 2 adet orta boy soğan 2 adet havuç 3 diş sarmısak 2 adet orta boy patates 1 adet kereviz 2 adet domates 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tuz 2 su bardağı sıcak su HAZIRLANIŞI Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin Sarmısakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın Sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve sarımsakları soteleyin Patates, domates ve kervizleri de küp küp doğrayın ve ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dakika pişirin Bu karışımı tepsideki çinekopların üzerine dökün ve yayın Önceden ısıttığınız 200° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin Servise hazırdır |
|