![]() |
Suşi Tarifi Sushi Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Suşi Tarifi Sushi Nasıl YapılırMALZEMELER 1 su bardağı kırık pirinç 4 su bardağı su ½ yemek kaşığı tuz ¼ su bardağı pirinç sirkesi 15 cm uzunluğunda 1 parça surimi (kıyılmış ve işlenmiş balık ve yengeç eti)* 500 gr ![]() 2 orta boy salatalık (kabukları soyulmuş ve etli dış tarafları çok ince ve uzun uzun dilimlenmiş) ¼ olgun avokado (kabukları soyulmuş ve ince uzun dilimlenmiş) 3 adet nori (suşiyi saracağımız deniz yosunu)* 1 yemek kaşığı toz vasabi (japon yabanturbu)* 1/3 su bardağı soya sosu 1 adet ufak boyasız bambu amerikan servis (suşiyi düzgün sarabilmek için kullanacağız) ![]() Suşi Tarifi 01 Pirinçleri derin bir kapta soğuk suyla iyice yıkayıp, süzün ![]() ![]() ![]() ![]() 02 Maki (Rulo) Suşi için, Bir noriyi bambu amerikan servis üzerine koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 04 Sos için, Toz vasabiyi suyla karıştırarak hamur haline getirin ![]() 05 Suşiyi yanında zencefil turşusu, hamur halindeki vasabi ve minik bir kap içinde soya sosu ile servis edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Büyük marketlerde bulabilirsiniz ![]() ** Çiğ olarak servis edildiğinden çok taze olmasına dikkat edin ![]() *** Malzeme olarak, 6 parça surimi maki için 1 parça surimi, 6 parça sake (somon) maki için, yarım cm kalınlığında kesilmiş somon fıleto şeritleri, 6 parça kappa (salatalık) maki için, salatalığın dış kısımlarını kullanacağız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|