Mezgit Buğulama - Mezgit Buğulama Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mezgit Buğulama - Mezgit Buğulama TarifiMezgit Buğulama GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) • 1/2 kg mezgit • 2 adet domates • 2 adet yeşil biber • 3 yemek kaşığı tereyağı • 15 su bardağı su • 1/2 demet maydanoz • 3 adet marul yaprağı • Tuz ve karabiber Yapılışı: • Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz • Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz Maydanozu ince kıyınız • Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz Üzerine domates, biber ve maydanozları, balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz • Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz Sıcak servis yapınız • Not: Mezgit Karadeniz’de çok tutulan balıklardan biridir Mezgit, Trabzon mutfağında çok kullanılan bir balıktır ve mezgit buğulama da meşhur bir Trabzon yemeğidir |
|