![]() |
Mezgit Buğulama - Mezgit Buğulama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezgit Buğulama - Mezgit Buğulama TarifiMezgit Buğulama GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) • 1/2 kg mezgit • 2 adet domates • 2 adet yeşil biber • 3 yemek kaşığı tereyağı • 1 ![]() • 1/2 demet maydanoz • 3 adet marul yaprağı • Tuz ve karabiber ![]() Yapılışı: • Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz ![]() ![]() • Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz ![]() ![]() • Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() • Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz ![]() ![]() Sıcak servis yapınız ![]() • Not: Mezgit Karadeniz’de çok tutulan balıklardan biridir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|