|
|
Konu Araçları |
deniz, enginar, göbeğinde, karnavalı, kişilik, mahsülleri, tarifi |
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik) Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik) TarifiEnginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik) MALZEMELER 4 İri Enginar 2 Limon 1 Soğan 1 Çay Kaşığı Hardal 200 gr Krema 4 Lahana Yaprağı 2 Defne Yaprağı 150 gr Somon Balığı Filetosu 100 gr Dil Balığı Filetosu 100 gr Levrek Filetosu 100 gr Kabuksuz Midye 100 gr Kalamar 50 gr Siyah Havyar 4 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Su Bardağı Kaşar Rendesi 1 Tutam Maydanoz Tuz,Karabiber HAZIRLANIŞI Temizlenmiş ve kılçıkları alınmış dil ve levreği kuşbaşı doğrayın Kalamarları dilimleyin Midyeleri yıkayıp temizleyerek, kalamar ile birlikte limonlu suda haşlayın Haşlanan balıkları iyice süzün Soğanı çok ince kıyarak tereyağında pembeleştirin Midye ve kalamarı ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin Doğranmış olan dil ve levreği ekleyin ve parçalanmamalarına özen göstererek 5 dakika kadar karıştırarak pişirinTuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırdıktan sonra ocaktan alın Enginarları limonlu suda haşlayın tepsiye alın Üzerine sotelenmiş balıkları dağıtınhaşlanmış lahanalarla sarın Üzerine kaşar peyniri serperek 200 derece fırında 8- 10 dakika pişirin Somon balıklarını kağıt şeklinde dilimlere bölüp servis tabaklarının orta kısımlarına dizin Üzerine limon suyu, tereyağı ve baharat sürüp 200 derece fırında 4 dakika pişirin Lahanaya sarılı enginarları tabaklara yerleştirin, üzerine havyarlı sosu dökün ve servis yapın HAVYARLI SOSUN HAZIRLANIŞI Bir tavaya bir limonun suyunu, defne yapraklarını, hardalı ve kremayı koyup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Tuzunu ve beyazbiberi ekleyerek ocaktan alın Bir tutam kıyılmış maydanoz eşliğinde enginarların üzerine boşaltın |
|