Oktay Ustadan Yeşil Somon Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Ustadan Yeşil Somon TarifiYeşil somon malzemeleri (4 kişilik) * 600 gram ağırlığında büyük bir somon filetosu ya da toplam 600 gram ağırlığında iki adet somon filetosu * 1 adet büyük limon * 3 kaşık zeytinyağı * Tuz * 2 kaşık çok ince kıyılmış maydanoz Yeşil somon tarifi 1 Somonu enlemesine dört eşit parçaya kesin 2 Büyük bir tavaya limon suyunu, zeytinyağını koyup kaynatın 3 Tavadaki karışım kaynama noktasına geldiğinde somonları ilave edin ve hafif ateşte yaklaşık 6-8 dakika pişirin Bu sürenin sonunda çatalla yoklayarak pişip pişmediğine bakın 4 Somonları dağılmamalarına dikkat ederek, yavaşça bir tabağa alın Sos çok sulu olursa, ateşin altını biraz açarak fazla suyunu çektirin Maydanozu ilave edip bir kez daha karıştırın Balığın üzerine dökerek servis yapın Öneriler : İsteğinize göre sıcak, ılık ya da soğuk olarak sunabilirsiniz Ayrıca, diğer malzemelerle birlikte tavaya bir diş sarımsak ilave edip piştikten sonra çıkarabilirsiniz ya da biraz toz sarımsak ilave edebilirsiniz |
|