Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, pilaki, yapılır

Balık Pilaki Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Pilaki Nasıl Yapılır




Balık Pilaki Nasıl Yapılır

Balığı temizleyin ve ince dilimler halinde doğrayın Yayvan bir kaba yerleştirin Üzerlerine limon suyunu dökün

Malzemeler

750 gram büyük balık,

6 diş sarmısak,

2 orta boy soğan,

2 küçük havuç,

2 orta boy patates,

2 orta boy domates,

1 dal pırasa,

3 sap kereviz yaprağı,

2 defne yaprağı,

yarım demet maydanoz,

4 yemek kaşığı zeytinyağı,

2 limonun suyu,

tuz,

karabiber

Balığı temizleyin ve ince dilimler halinde doğrayın Yayvan bir kaba yerleştirin Üzerlerine limon suyunu dökün En az yarım saat dinlenmeye bırakın Sarmısakları ayıklayın ve ezin Soğanların kabuklarını soyun, herbirini ikiye bölün Piyaz şeklinde doğrayın Havuçları kazıyın, 3-4 santim uzunluğunda ve kibrit kalınlığında doğrayın Patatesleri soyun, yarım santim kalınlığında yarım halkalar halinde içinde soğuk su olan bir kabın içine doğrayın Domatesleri sıcak suya atın ve 15-20 saniye sonra çıkartın Kabuklarını soyun, çekirdeklerini atın ve rendeleyin Pırasanın dış kabuklarını soyun, püskülünü kesin, beyaz kısmını çok ince halkalar halinde kesin Kereviz yaprağını yıkayın ve kurulayın Maydanozu yıkayın ve saplarını kopartıp yapraklarını ince ince kıyın Geniş bir tavaya yağı koyun, ısıtın, soğanları ilave edin Yumuşayıp rengi dönene kadar yakmadan birkaç dakika kavurun Havuç, pırasa ve patatesi ekleyin Karıştırarak kavurmaya devam edin 4-5 dakika sonra domates rendesi, kereviz yaprağı, defne yaprağı, tuzu ve biberi ekleyin Arada bir kontrol edip gerektiğinde sıcak su ilave edin Patatesler yumuşayıp koyu bir salça elde edinceye kadar ağır ateşte pişirin Pişen salçanın üçte birini yayvan kapaklı bir kaba yayın Üzerine balık dilimlerini yerleştirinBalıkların üzerine kalan salçayı dökün Ince limon dilimleri yerleştirin 15-20 dakika hafif ateşte pişirin Ilık olarak servis yapmadan önce kereviz ve defne yaprağını çıkartın Arze ederseniz yemeğiniz piştikten sonra balık dilimlerini zedelemeden ayrı bir servis tabağına alıp salçasını mutfak robotundan geçirdikten sonra balıkların üzerine dökebilirsiniz Domates rendesi yerine 2 yemek kaşığı domates salçasını ılık suda eritip koyabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.