![]() |
Kalamar Bisken Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalamar Bisken Yemek TarifiMALZEMELER 4 kişi için 1 kg temizlenmiş kalamar 1 kahve fincanı rafine yağı 1 adet ince kıyılmış soğan 1 diş ince kıyılmış sarımsak 2 adet kürdan gibi doğranmış dolmalık biber 4 adet orta parmak büyüklüğünde kürdan gibi doğranmış havuç 6 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı konyak ½ su bardağı beyaz şarap az tuz bir tutam pul biber 1 yaprak defne HAZIRLANIŞI Kalamarları kalem kalınlığında ve yarım küçük parmak boyunda dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalamar Bisken Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalamar Bisken Yemek TarifiJUMBO KARİDES NİRVANA Malzemeler 1 kg jumbo karides (8-10 adet) 1 su bardağı zeytinyağı 4 diş dövülmüş sarımsak 1 çay kaşığı ufalanmış taze kişniş 1 çay kaşığı sebze tozu 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Yeterince tuz JUMBO KARİDES TARİFİ Bir kabın içine zeytinyağı, sebze tozu, taze ufalanmış kişniş, dövülmüş sarımsak, pul biber ve tuz koyup iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|