![]() |
Kabaklı Çıtır Balık Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabaklı Çıtır Balık Yemek TarifiMALZEMELER 2 adet orta boy yeşil kabak (kabukları soyulmadan iyice yıkanıp, kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş) 400 gr ağırlığında, fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek, somon ya da dil balığı 1 su bardağı galeta unu Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış) 3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Kızartmak için: 1 çay bardağı sıvıyağı HAZIRLANIŞI Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip, çok az yağda 7-8 dakika soteleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim ![]() ![]() Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kabaklı Çıtır Balık Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabaklı Çıtır Balık Yemek TarifiIZGARADA PALAMUT TAKOZLARI Malzemeler 800 gr palamut balığı 1 kg nar 1 kahve fincanı zeytinyağı IZGARADA PALAMUT TARİFİ Palamut balığını temizleyip halka halka kesin ve derin bir kabın içine bırakın Narların suyunu sıkıp palamut halkaları üzerine dökün ve 30 dakika bekletin Daha sonra önceden ısıttığınız ızgarada her iki yüzünü tuzlayıp çevirerek ve sürekli fırça ile yağ sürerek 10 dakika pişirin Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|