İspanaklı Karides Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Karides Yemek TarifiMALZEMELER 1 kg ıspanak 600 gr mantar 1 baş soğan 200 gr tost kaşarı karides HAZIRLANIŞI Bir baş soğanı yağda biraz çevrin, saplarını ayıkladığınız ıspanağı ilave edip, sote edin, payreks bir kabın dibine yerleştirin Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri dökün, daha sonra sırasıyla, limonlu suda haşlayıp ince ince doğradığınız mantarı, çok az tereyağı ve bir tutam karabiberle sote ettiğiniz karidesleri, en üste de boza kıvamında ki beşamel sosu dökün, kalan kaşar rendesini de serpip, fırına verin ve 30 dakika pişirin |
|
İspanaklı Karides Yemek Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Karides Yemek TarifiMalzemeler 4 adet orta boy kalamar 20 adet kapari çiçeği 80 gr mantar 50 gr kaşar peyniri 2 diş dövülmüş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı çam fıstığı 1/4 demet dereotu 2 çay kaşığı kırmızı pul biber Yeterince tuz KALAMAR DOLMA TARİFİ Kalamarları iyice temizledikten sonra bol su ile durulayın Daha sonra bir kenarda bekletin Çam fıstıklarını ezerek ufalayın ve kapari çiçeği, mantarla birlikte karıştırdıktan sonra dilimlenmiş kaşar peyniri, biraz tuz ekleyip kalamarların içini doldurun Kalamarın ağzını kürdan ile kapatın Çok az yağ damlattığınız teflon tavada her iki yüzünü pişirdikten sonra ayrı bir kapta tereyağını eritin, içine pul biber ve dövülmüş sarımsağı katın İki dakika çevirip karışımı kalamarların üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında üç dakika daha pişirin Fırından çıkarıp ısıtılmış tabaklara servis yapın Afiyet olsun![]() |
|
|
|