![]() |
Beşamel Soslu Balık Tarifi Balık Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamel Soslu Balık Tarifi Balık YemekleriBeşamel Soslu Balık tarifi için Malzemeler : Mezgit fileto (dondurulmu-Superfresh) Sıvı yağ Su 500 gram erişte Margarin Ketçap Tuz, karabiber, köri Beşamel sos için: 2 çorba kaşığı tereyağ ½ su bardağı un 1 su bardağı süt Beşamel Soslu Balık yemeğinin hazırlanışı: Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını tavada eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Çözülmüş mezgit filetoları yuvarlayarak uçlarını açılmaması için birer kürdanla tutturun ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp üzerindeki folyoyu ve balıklardaki kürdanları çıkarın ![]() ![]() ![]() Erişteyi suda haşlayıp kevgirde süzün ![]() ![]() ![]() Sevis tabaklarına erişteyi yayvan olarak yerleştirin ve üzerlerine soslu balık filetoları yerleştirip sıcak servis yapın |
![]() |
![]() |
|