![]() |
Salçalı Yeşilsazan Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salçalı Yeşilsazan Yemek TarifiSALÇALI YEŞİLSAZAN Kullanılacak malzeme (4 kişi için): Her biri 250 gramlık 4 yeşilsazan balığı, 1 baş soğan, 1 defne yaprağı, 1 tutam kekik, 1 kaşık rezene tohumu, 50 gram margarin yağı ![]() 1 bardâk kadar balık suyu, yeteri kadar un ve tuz ![]() Yapımı: Yeşilsazanların içlerini dışlarını iyice temizleyip yüzgeçlerini kesip attıktan sonra bol akarsuda içlerini dışlarını yıkamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanlar pembeleşince bunların üstüne balıkları oturtmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan margarin yağıyle unu iyice karıştırıp bir macun yapmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|