![]() |
Bademli Balık Kebabı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Balık Kebabı Yemek TarifiMALZEMELER 1 Kg Balık 3 çorba kaşığı Un 60 gr margarin 1 tatlı kaşığı Tuz 1/2 tatlı kaşığı Karabiber 150 gr Soğan 250 gr Domates 50 gr Badem 400 gr Patates 1/2 demet Maydanoz 2-3 bardak Su 1 küçük yaprak Defne HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak balığı temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesi soyup, iri zar biçimi doğrayın ![]() ![]() Unla tuzu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı tencerede, kalan yağı orta ateşte eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Balığı ve patatesi tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bademli Balık Kebabı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Balık Kebabı Yemek TarifiBalık dolması MALZEMELER 6 parça fileto balık (mezgit, alabalık olabilir) Haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi 1,5 su bardağı Amerikan Pirinci 2 orta boy soğan 1 kahve fincanı fıstık 1 kahve fincanı kuş üzümü 1 çay kaşığı tuz Bir tutam karabiber Bir tutam yenibahar Yarım fincan soya yağı HAZIRLANIŞI Soğanlar yağda kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|