Alabalık Haşlaması - Alabalık Haşlaması Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Haşlaması - Alabalık Haşlaması TarifiAlabalık Haşlaması Alabalık Haşlamasının Tarifi Yapımı MALZEMELER 2adet alabalık 4adet soğan 3adet patates 1adet kereviz 3adet havuç 2kaşık un 1adet limon ½ bardak sıvıyağ maydanoz 4bardak su tuz HAZIRLANIŞI Bütün sebzeleri doğrayarak hazır edin; balığı da temizleyip yıkayın ve 4parmak kalınlığında dilimlere ayırın Bir tencerede yağı kızdırın, önce soğanları kavurun ardından diğer sebzeleri ilave edin Suyunu tuzunu ayarlayarak orta ateşte kaynatın Balık dilimlerinde kan kalmayacak şekilde yıkadıktan sonra tepsiye dizin Üzerine de yumuşamış sebzeleri suyundan arındırıp artarın Unu 1bardak soğuk suyla karıştırıp, tepsiye dökün, 1bardak ta sebzenin suyundan dökün Limonu sıkıp suyunu balıkların üzerine gezdirin, kıyılmış maydanozu da ekleyerek orta ateşte pişirin |
|