Balık Böreği (2 Kişilik) Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Böreği (2 Kişilik) Yemek TarifiMALZEMELER Yarım kg kefal 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan Yarım domates 5-6 adet mantar 1 çay kaşığı kuşüzümü 1 çay kaşığı dolmalık fıstık 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı domates suyu Tuz 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 2 adet yufka HAZIRLANIŞI Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın Pembeleşene dek kavurun Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın Mantarları da ince dilimler halinde kesin Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin 10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin Dilimleyerek, servis yapın |
Balık Böreği (2 Kişilik) Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Böreği (2 Kişilik) Yemek TarifiBalık Salatası Tarifi MALZEMELER 2 adet orta boy beyaz etli balık 1tane orta boy kuru soğan 3,4 dal maydanoz 1yemek kaşığı pul biber 2 yemek kaşığı sumak 1 yemek kaşığı limon suyu çok az tuz 1 yemek kaşığı zeytin yağı HAZİRLANİŞİ Balığımızı az yağda kızartıyoruz,(tavanızın içine yağlı kağıt koyarsanız yapışmaz tavuk kızartırken de kullanabilirsiniz)kılçıklarını alıp elinizle parçalayın, diğer malzemeleri de doğrayıp karıştırın Afiyet olsun(Fazla tuz atmayın limon ve sumağın tuz tadı yeterli olabilir) |
|