![]() |
Balık Graten Sebzeli (4 Kişilik) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Graten Sebzeli (4 Kişilik) Yemek TarifiMALZEMELER 4 Beyaz Etli Balık 2 Dilim Ekmek 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 50 gr Kaşar Rendesi 1 Çay Kaşığı Hardal 2 Havuç 4 Küçük Patates 1 Çarliston Biber Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI Balıkları temizleyip yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() Ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serin ve kızgın fırına verip kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuç ve patatesleri soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Balık Graten Sebzeli (4 Kişilik) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Graten Sebzeli (4 Kişilik) Yemek TarifiGüveçte Çipura Tarifi MALZEMELER 2 adet istenilen boy çipura 1 adet patates 1 adet domates 1 adet soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Maydanoz Tuz, pulbiber, kekik HAZİRLANİŞİ Balıklar temizlenir yıkanır ve üzerine çizik atılıp tuzlanır ![]() Güveç kabına sırayla önce halka doğranmış soğanın ve patatesin bir kısmı konur üzerine çipura balığı ve en üste kalan soğanlar,halka doğranmış domates ve doğranmış maydonoz yerleştirilip sıvıyağ gezdirilir ![]() Baharatlar serpiştirilir ve ister önce yağlı kağıt sonra üzerine alüminyum folyo ile veya sadece alüminyum folyo ile kaplanıp fırına verilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|