Öğrenciler İçin Güveçte Çipura Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Öğrenciler İçin Güveçte Çipura TarifiÖğrenciler için Güveçte Çipura Tarifi 2 adet istenilen boy çipura 1 adet patates 1 adet domates 1 adet soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Maydanoz Tuz, pulbiber, kekik ![]() Hazırlanışı Balıklar temizlenir yıkanır ve üzerine çizik atılıp tuzlanır ![]() Güveç kabına sırayla önce halka doğranmış soğanın ve patatesin bir kısmı konur üzerine çipura balığı ve en üste kalan soğanlar,halka doğranmış domates ve doğranmış maydonoz yerleştirilip sıvıyağ gezdirilir ![]() Baharatlar serpiştirilir ve ister önce yağlı kağıt sonra üzerine alüminyum folyo ile veya sadece alüminyum folyo ile kaplanıp fırına verilir Yaklaşık 45-50 dk 200 derece fırında pişirilir fırından çıkarmadan önce üzerindeki folyo çıkarılır ve üzeri hafif kızarana kadar tekrar pişirmeye devam edilir Afiyet olsun![]() |
|
|
|