Bahar Çorbası (5 Ay)-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahar Çorbası (5 Ay)-Yemek TarifleriBahar Çorbası (5 ay) 50 gram bezelye tanesi 50 gram havuç 50 gram yeşil fasulye 1 dal maydanoz 1 tutam tereyağı Havucu küçük doğrayın, yeşil fasulyeyi ince kıyın, bezelye ile birlikte hepsini haşlayın, kıyılmış maydanozu ve tereyağını katıp mikserden geçirin |
|
Bahar Çorbası (5 Ay)-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahar Çorbası (5 Ay)-Yemek Tarifleri2 porsiyon Malzemeler : 1 bal Kabak 100 gr![]() 2 2,5-3 yemek kaşığı irmik3 formül Süt 400 ml![]() 4 1 yemek kaşığı tereyağıarzuya göre 1 çay kaşığı pekmez Hazırlama : 1 Yaklaşık 10-15 dakika küçük küp parçalar halindeki bal kabağını üzerlerine çıkacak kadar suda kaynatın![]() 2 bir blender kullanarak pişen kabağı püre yapın suyu çok fazlaysa birazını püre yapmadan önce süzün![]() ![]() 3 Bir tencereyle püreyi tekrar ateşe alıp irmik ekleyin![]() 4 Yaklaşık 7 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin5 irmik kabarınca ateşten alıp formül süt ,tereyağı ve dilerseniz pekmezinizi eklayin![]() ![]() |
|
|
|