Seramik Bisküvi (19 Ay) Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Seramik Bisküvi (19 Ay) TarifiSERAMİK BİSKÜVİ (19 AY) 500 gr un 100 gr üzüm çekirdeği yağı 3 yumurta sarısı 1 paket maya (10 gr) 200 gr kuru üzüm 100 gr şeker Süt 1) 50 gram un, 100 g üzüm çekirdeği yağı, tuz ve şekeri karıştırın, buzdolabına koyun 2) Süt, 3 yumurta sarısı ve mayayı karıştırın (Bu karışım 250 cc olmalı) 3) Kalan unu ve yumurtalı karışımı beraberca karıştırın, üzerini plastik fimle örtün oda ısısında mayalanmaya bırakın 4) Hamur mayalandıktan sonra 200 gr kuru üzümü ve buzdolabındaki karışımı ekleyin ve beraberce karıştırın 5) Hamuru unlu yüzeyde açın Karelere keserek yağ kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin ve kızgın fırında pişirin |
|