Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kurabiyeleryemek, neşeli, tarifleri

Neşeli Kurabiyeler-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Neşeli Kurabiyeler-Yemek Tarifleri




Neşeli kurabiyeler

Çocuklarınızla hem eğlenmek hem de lazzetli tarifler tatmak istiyorsanız bu kurabiye tarifi tam size göre

MALZEMELER
¦ 150 gram margarin
¦ 112 su bardağı toz şeker
¦ 3 su bardağı un
¦ 1 paket şekerli vanilya
¦ 1 paket kabartma tozu
¦ 2-3 adet reçel yapılmış ince doğranmış portakal kabuğu
¦ 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
¦ 1 çay bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
Derin bir kap içerisinde margarin ve pudra şekerini iyice çırpın Üç su bardağı kadar una, vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve bir merdane yardımı ile hamura düz şekil verin Çocuğunuzla beraber her bir hamur parçasının üzerine iki adet vişneyi göz yapacak şekilde yerleştin ve portakal kabuğundan ağız oluşturun Yağlanmış bir tepsiye aralıklı şekilde dizin Önceden ısıtılmış (160 derece) fırında 20-30 dakika pişirin Neşeli kurabiyelerin üzerine fırından çıkardıktan sonra elek yardımı ile pudra şekeri döküp, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Neşeli Kurabiyeler-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Neşeli Kurabiyeler-Yemek Tarifleri




Dondurma Pastası Tarifi

250 gr tereyağı

250 gr pudra şekeri

1 kutu sade krem şanti2 su bardağı süt

1 yumurta

1 paket vanilya

1 paket bebe bisküvisi

Damla çikolata

Şeftali, vişne, böğürtlen, kivi, çilek

Tereyağı önce beş dakika mikserle çırpılır, ardından pudra şekeri ilave edilir ve çırpmaya devam edilir, köpürene dek çırpılır Sonra içine yumurta ve vanilya eklenir çırpılmaya devam edilir Ayrı bir yerde iki bardak süt ile hazırlanan iki poşet krem şanti içine eklenerek çırpmaya devam edilir Bebe bisküvileri küçük küçük kırılır, evde olan meyvelerden içine eklenir minik bir şekilde doğranarak Damla çikolata da eklenip hazırlanan karışımın içine dökülerek tüm malzemeler karıştırlıp kalıba veya borcama dökülür, ardından buzluğa konulur Servisten yarım saat önce çıkarılması tavsiye edilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.