Hindiba Püre (6 Ay)-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindiba Püre (6 Ay)-Yemek TarifleriHindiba Püre (6 ay) 100 gr hindiba 80 gr patates Süt 50 ml 5 gr tereyağı Hindiba ve patatesi soyun Yıkayıp eşit büyüklükte parçalar halinde kesin Biraz tuz atılmış kaynar suda patatesleri 10 dakika pişirin Kıyılmış hindiba ekleyin 10 dakika daha pişirin Miksere alın süt[size="2"> ile homojen [color="]jambon[/size] eklenebilir ![]() |
|
Hindiba Püre (6 Ay)-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindiba Püre (6 Ay)-Yemek Tarifleri1 çay bardağı aşurelik buğday 1,5 çay bardağı doğranmış kuru kayısı veya farklı kuru meyve 4 su bardağı su İsteğe bağlı olarak bal(1 yaş üstü için) yada pekmez Hazırlanışı: Haşlanmış kayısıları ufak ufak doğrayın Bir gece önceden ıslatılıp Haşlanmış buğrdayı ve kayısıları blendardan geçirin ve iyice püre haline getirin İçine bal(1 yaş üstü için) veya daha küçük bebeklere pekmez ekleyip karıştırın |
|
|
|