![]() |
Protestomuz Bile Araplaştı |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() Protestomuz Bile AraplaştıARTIK solcularımız bile protestoda Arap tavrını, Arap üslubunu ve Arap metodunu benimsemiş haldeler ![]() Dün, sol bir gazetenin mensubunun İstanbul'da bulunan IMF Başkanı'nın kafasına papucunu fırlatmasından sözediyorum ![]() ![]() Selçuk Özbek'in bu hareketinin gazetecilikle eylemciliği nasıl birbirine soktuğunun, "muhabir" kavramını nasıl ideolojik bir kimliğe büründürdüğünün ve mesleğin saygınlığına nasıl zarar verdiğinin üzerinde duracak değilim ![]() ![]() YARATICILIK BİTERSE ![]() ![]() ![]() İşin asıl önemli tarafı ise, protestonun yapılma şeklidir ![]() ![]() Bu taklidi yapan gazeteci "sol" bir gazetenin mensubudur ve eylemi, "Araplaşma" modasının Türkiye'de artık sadece sağ ve nisbeten dindar çevrelerde değil, sol kesime de hâkim olmaya başladığını göstermektedir ![]() Defalarca söyledim ve yazdım: Türkiye'de bir irtica tehlikesi yoktur, "irtica", "lâiklikten sapma" yahut "tehlike" zannedilen gelişmeler, İslâmî konulara bu topraklarda imparatorluk döneminden itibaren buyana hâkim olan "Türk yaklaşımı"nın ve "Türk yorumu"nun 12 Eylül'den, özellikle de son birkaç seneden buyana Araplaşma tavrı edinmesindendir ![]() UCUZ ARAP RÜZGÂRLARI Bu tavrın ve eğilimin belirtilerini artık hemen her alanda görüyoruz: Yeni doğan çocuklara Türkler'de bugüne kadar hiç kullanılmamış olan "Sümeyye", "Enes", "Venhar" gibi kıt'a Arabistanı'na mahsus ve hattâ Araplar'ın bile kullanmadıkları "Aleynâ" gibi isimler veriliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve, bütün bunların üzerine, sol kesimden bazı yazarların 28 Şubat sonrasında İslâmî basında yer bulmasını ve iki değişik cepheye mensup kalemlerin "demokrasi" ve "özgürlük" adına bir çeşit ittifak kurmalarını da ilâve edin ![]() ![]() ![]() Dolayısıyla, sol kesimde bir zamanlar envâi çeşit örneğine rastlanan protesto biçimlerinin de tükenip Arap taklidi hâlini alması artık sıradan, kolay ve normal bir gelişmedir ve dün yaşanan papuç fırlatma hadisesi de, bunun ilk örneğidir ![]() Araplaşma yolunda, daha doğrusu kıt'a Arabistanı taklitçiliğinde böylesine sür'atle yol alan bir memleketteki sol kesimin de bütün bu gelişmelerden nasibini alması zaten kaçınılmazdır ![]() Böyle bir ortamda, sol bir eylemciden Greenpeace tarzı zarif bir protestoyu beklemek zaten abestir ![]() MURAT BARDAKÇI |
![]() |
![]() |
|