Barbunya Çorbası-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbunya Çorbası-Yemek TarifleriBarbunya Çorbası-Yemek Tarifleri Malzemeler • 7 yemek kaşığı tarhana, • 2 adet sivri biber, • ½ demet dereotu, • ½ su bardağı barbunya fasulyesi, • 2 diş sarmısak, • 3 yemek kaşığı tereyağ, • 1 yemek kaşığı tuzot, • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber ![]() Tarif Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın Süzün Tarhanayı tencereye alın Üzerine 4 su bardağı su ekleyin Biberleri ince kıyıp katın 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin Tuz katın Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin Çorbanın üzerine gezdirin![]() |
|
|
|