Düğün Çorbası -İ-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğün Çorbası -İ-Yemek TarifleriDüğün Çorbası -I MALZEMELER 250 gr et 2 adet limon 2 adet yumurta 1 litre et suyu 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı margarin 1 kahve kaşığı kırmızı biber tuz HAZIRLANIŞI Et suyu çıkaracağmız kemiklerin içine 1/4 kg parça eti koyun ve pişirin Et suyunu süzgeçten geçirip, süzün Parça eti fındık iriliğinde doğrayın Başka bir kapta iki yemek kaşığı unla yağı pembeleştirmeden kavurun Etleri ve suyu katın Çorba kaynarken limonlu bir terbiye hazırlayıp çorbaya katın Servis yapmadan önce çorbanın üzerine üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin |
|