Ekşili Çorba-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Çorba-Yemek TarifleriEkşili Çorba MALZEMELER 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 çorba kaşığı domates salçası 1/2 su bardağı buğday yarması 2 diş sarmısak, dövülmüş 1 çorba kaşığı tuz 1/2 kg semiz otu 8 su bardağı su kuru nane kırmızı biber 1 limonun suyu HAZIRLANIŞI Sekiz su bardağı suya bir çorba kaşığı tuz atıp, kaynatın Kaynayınca içine mercimek ve yarmayı katıp, bir saat kadar pişirin Daha sonra buna ayıklanmış semiz otu, salça, nane, kırmızı biber ve limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha kaynatın İki diş dövülmüş sarmısağı da kattıktan sonra servis yapın |
Ekşili Çorba-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Çorba-Yemek TarifleriEkşili Köfte Çorbası Malzemeler Bir Su Bardağı Yoğurt 1 Çorba Kaşığı Tepeleme Un 1 Yumurta 5-6 Su Bardağı Soğuk Su Tuz ( Ilındıktan sonra katılır…) 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ [Ekşili Köfte Çorbası] Köftesi 250 gr Kadar Kıyma 1 Bardak Pirinç 1 Çay Kaşığı Tuz Yeterince Karabiber, Nane Yapılışı Önce köftesinden başlanarak, çorbanın yapımına başlanır Köfte malzemeleri bir arada karılarak, yoğrulur Fındık büyüklüğünde köfteler elde edilir Derince bir tencereye 6 su bardağı soğuk su alınır Kaynamaya başladığında, köfteler hafifçe içine ilave edilir Bazı yerlerde köfteler önce unlanır, fazla unları silkelenerek tencereye kaynamak üzere eklenir Bir başka kapta, yoğurt, un ve yumurta çırpılır Yavaşça yedirerek, içinde köftelerin kaynamakta olduğu sudan 1-2 kepçe karıştırılarak bu karışıma ilave edilir Bu terbiye işlemini hızlı yaparsanız, karışımın içindeki yumurtanın hızla pişmesine, dolayısıyla terbiyesinin kesilmesine sebep olursunuz Terbiyesi verilmiş karışımı, yeniden köftelerin olduğu tencereye ilave edip, kısık ateşte 15-20 dk daha, ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin Ilındıktan sonra sonra tuzunu ilave edin Nane ve karabiberi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirerek servise alın |
|