![]() |
Ekşili Çorba-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili Çorba-Yemek TarifleriEkşili Çorba MALZEMELER 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 çorba kaşığı domates salçası 1/2 su bardağı buğday yarması 2 diş sarmısak, dövülmüş 1 çorba kaşığı tuz 1/2 kg semiz otu 8 su bardağı su kuru nane kırmızı biber 1 limonun suyu HAZIRLANIŞI Sekiz su bardağı suya bir çorba kaşığı tuz atıp, kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ekşili Çorba-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili Çorba-Yemek TarifleriEkşili Köfte Çorbası Malzemeler Bir Su Bardağı Yoğurt 1 Çorba Kaşığı Tepeleme Un 1 Yumurta 5-6 Su Bardağı Soğuk Su Tuz ( Ilındıktan sonra katılır…) 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ [Ekşili Köfte Çorbası] Köftesi 250 gr Kadar Kıyma 1 Bardak Pirinç 1 Çay Kaşığı Tuz Yeterince Karabiber, Nane Yapılışı Önce köftesinden başlanarak, çorbanın yapımına başlanır ![]() Köfte malzemeleri bir arada karılarak, yoğrulur ![]() ![]() Derince bir tencereye 6 su bardağı soğuk su alınır ![]() ![]() Bazı yerlerde köfteler önce unlanır, fazla unları silkelenerek tencereye kaynamak üzere eklenir ![]() Bir başka kapta, yoğurt, un ve yumurta çırpılır ![]() ![]() Bu terbiye işlemini hızlı yaparsanız, karışımın içindeki yumurtanın hızla pişmesine, dolayısıyla terbiyesinin kesilmesine sebep olursunuz ![]() Terbiyesi verilmiş karışımı, yeniden köftelerin olduğu tencereye ilave edip, kısık ateşte 15-20 dk ![]() ![]() Ilındıktan sonra sonra tuzunu ilave edin ![]() |
![]() |
![]() |
|