Terbiyeli Tavuk Çorba Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Tavuk Çorba TarifiTerbiyeli Tavuk Çorba Tarifi Malzemeler 1 adet tavuk göğüs veya 4-5 adet but(kalçasız) 1,5 litre su 1 adet defne yaprağı 3-4 adet tane karabiber ¾ çay bardağı tel şehriye Tuz Terbiye için, 1 kaşık un 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay bardağı su Hazırlanışı Tavuk ve suyunuzu çorba tencerenize alın Defne yaprağı, tane karabiberi ve tuzu ekleyip, tavuğuzu haşlayın (15-20 dk)![]() Tavuğu haşlama suyundan çıkarın, soğutun Eti kemiklerinden ayırın, küçük doğrayın ve ince liflere ayırın![]() Tavuk suyunuzu tekrar ateşe alın, sıcak bir bardak su ve tavuk etlerini ekleyin, kaynayınca şehriyeleri ekleyerek karıştırın Diğer yandan küçük yanmaz tavanızda 1 kaşık unu kavurun, bir kasede yumurta sarısı, un ve suyu iyice çırpın Çorbanıza alıştırmak için bir kepçe kaynayan sudan terbiyenize ekleyin, iyice karıştırın![]() Kaynayan tavuk suyuna; terbiyeyi, ince akıtarak ve çorbanızı karıştırarak ekleyin(bir anda dökmeyin kesilmesin) ![]() 2 dk kadar orta hararetli ateşte kaynatıp, tuz ve karabiberini kontrol edin, ateşten alın ![]() Çorbanızı 5 dk kadar dinlendirin, sıcak servis yapın ![]() Not : Tavuklarınızı derili haşlıyorsanız, çorbanıza yağ koyma ihtiyacı hissetmeyeceksiniz Eğer tercihiniz daha yağlı bir çorba ise, terbiyeyi ekledikten sonra arzu ettiğiniz yağı(margarin hariç) ekleyiniz![]() |
|
|
|