Börek Çorbası-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Börek Çorbası-Yemek TarifleriBörek Çorbası MALZEMELER 250 gr az yağlı kıyma 500 gr kemikli et 2 su bardağı un 2 su bardağı süzme yoğurt 1 adet yumurta 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı salça 2 çorba kaşığı tereyağı ½ çay kaşığı nane 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Nohutu geceden ıslatın Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin Kıymayı ilave ederek kavurun Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin Çok az yağda salça ve naneyi ezin Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin Sıcak olarak servis yapın |
Börek Çorbası-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Börek Çorbası-Yemek TarifleriEkmekli Soğan Çorbası Tarifi Malzemeler : 3 Soğan 1 Kahve Fincanı Margarin 1 Demet Taze Soğan 1 Somun Bayat Ekmek 1 lt Et Suyu Tuz, Karabiber, Kekik Hazırlanışı: Soğanların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayın Soğanları daha kolay doğramak için büyük marketlerde satılan soğan doğrayıcılarını da kullanabilirsiniz Dilerseniz büyük miktar soğan kullanılan yemek tariflerinde, yine büyük marketlerin derin dondurulmuş ürün reyonlarında bulabileceğiniz hazır küp doğranmış soğanlardan da yararlanabilirsiniz Büyük bir tencerede margarini eritip soğan halkalarını hafifçe kavurun Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar veya şeritler halinde doğrayın Ekmeği ince dilimler halinde doğrayın Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin Evde hazır tavuk suyunuz yoksa, bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayınwwwsendeyimcom Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış 4 servis tabağına paylaştırın Tabakları ısıtmak için fırını 150 dereceye ayarlayıp 1-2 dakika fırında bekletin Daha önce halkalar ve şeritler halinde doğradığınız taze soğanları üzerine serpin Çorbayı tabaklara paylaştırın Üzerine soğan halkalarını ekleyip hemen servis yapın Öneri: Dilerseniz çorbayı farklı ekmek çeşitleriyle de hazırlayabilirsiniz Örneğin köy ekmeği veya kepekli ekmek çorbaya uygun seçeneklerdir Ayrıca çorbayı farklı baharatlarla tatlandırmayı deneyebilirsiniz Önerimiz kimyon, nane veya Hindistan cevizi |
|