![]() |
Sorpa Nasıl Yapılır. Sorpa Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sorpa Nasıl Yapılır. Sorpa TarifiSorpa nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 500 gr kuşbaşı (kuzu eti) 1 adet orta boy soğan 1,5 yemek kaşığı un Yarım demet taze soğanın yeşili 4-5 dal taze nane 1 ufak kase yoğurt Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber 1 yemek kaşığı margarin Tarif : Bir tencerenin içine margarini koyunuz ![]() Ufak ufak doğradığınız soğanları pembeleşene kadar bu yağda kavurunuz ![]() Etleri ilave edip biraz daha beraber kavurunuz ![]() Sonra içine bol su ilave edip etler yumuşayana kadar pişiriniz ![]() Tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınıncaya kadar bekleyiniz ![]() Unu ve yoğurdu karıştırıp iyice çırpınız ![]() Karıştıra karıştıra etlerin üzerine ekleyiniz ![]() Taze soğanın yeşilini ve nane yapraklarını doğrayıp içine karıştırınız ![]() Servis tabaklarına alıp, üzerine pul biberi serperek servise sununuz ![]() |
![]() |
![]() |
|