![]() |
Kuzu Etli Acılı Çorba-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Etli Acılı Çorba-Yemek TarifleriMALZEMELER 1/2 kg ![]() 2 litre su (10 su bardağı su) 4 tane acı kuru kırmızı sivri biber 2 çorba kaşığı tepeleme un 2 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı tepeleme domates sal?sı 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı YAPILIŞ TARİFİ Kuzu kolu, 10 bardak su ile tuzu ilave ederek, bir taşım kaynattıktan sonra 1 ![]() ![]() pembeleştir, salçasını da ilave et, bir iki dakika çevir, bir kenara al ![]() Haşladığın kuzu kolun suyunu süzekten geçir, kavurduğun unlu sosun üzerine yavaş yavaş tel ile çırparak topak topak olmayacak şekilde yedir ![]() Kuzu etlerini küp şeklinde doğra ve karışıma ilave et ![]() içine at, harlı ateşte 2 dakika süreyle kaynattıktan sonra 45 dakika olabildiğince kısık ateşte pişir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Etli Acılı Çorba-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Etli Acılı Çorba-Yemek TarifleriMALZEMELER: Kuzu eti – 50 gr ![]() Pirinç- 10 gr ![]() Tereyağı – 5 gr ![]() Mayda-noz kökü – 5 gr ![]() Yumurta – 1/5 adet, Yoğurt – 20 gr ![]() Havuç – 5 gr ![]() Mayda-noz – 3 jgr ![]() Su- 400 mi ![]() Tuz- 1 ![]() ![]() BESİN DEĞERİ: 100 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAZIRLAMA: Yıkanıp parçalanmış olan et soğuk suda pişirilir ve maydanoz kökü kıyılıp İlave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|