|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| avgolemono, çorba, mutfağı, tarifi, terbiyeli, yunan |
Yunan Mutfağı Avgolemono (Terbiyeli Çorba) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yunan Mutfağı Avgolemono (Terbiyeli Çorba) TarifiYunan Mutfağı AVGOLEMONO (Terbiyeli Çorba) Tarifi Malzemeler 2 litre tavuk suyu 1/2 fincan pirinç 2 yumurta 11/2 limon suyu tuz, karabiber Tarif Bilgileri Kategori: Yunan Mutfağı Puanı: 3 Tarifi Yazdır Yapılışı Bir tencerede tavuk suyunu kaynatın Pirinci ekleyip karıştırın Ateşi kısın, kapağı kapayıp pirinç yumuşayana dek (yaklaşık 15 dakika) pişirin Tencereyi ocaktan alın, ama sıcak tutun Genişçe bir çanakta yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın Çırpmayı sürdürerek azar azar limon suyunu ilave edin Çırpmaya devam ederken, kase dolana kadar tavuk suyundan ekleyin Elde ettiğiniz karışımı, tavuk suyunun olduğu tencereye dökün ve iyice karıştırın Orta ateşte, kıvamı yoğunlaşacak kadar kaynatın Vakit geçirmeden servis edin |
|
|
|