![]() |
Maş Çorbası (Gaziantep)-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maş Çorbası (Gaziantep)-Yemek TarifleriMalzeme: 1 su bardağı maş Yarım su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı salça 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tarhun 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 8 su bardağı su Yapilisi: Tencereye maş konur, üzerine 4 su bardağı su eklenerek kaynatılır ![]() ![]() Üzerine 4 su bardağı su katılır ![]() ![]() Tavaya sıvıyağ konur, ısınınca pul biber, tarhun eklenir, ateşten alınır ![]() Karışım çorbaya gezdirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|