![]() |
En Kolay Şalgam Suyu Ev Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Kolay Şalgam Suyu Ev YapımıEn Kolay Şalgam Suyu ev yapımı 1 Adet Büyük Boy Şalgam(irice bir yeşil elma boyutunda) 1 Adet Büyük Boy Pancar(Rengi ve işin püf noktası) 1 kg ![]() 1,5 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu 2 servis kaşığı salamuralık tuz Yarım ekmek 30×30 cm boyutunda temiz tülbent bez 1 adet 10lt lik pet kavanoz Hazırlanışı Mersin de yaşayıp da şalgam suyunu evde imal ederiz kış mevsimi ![]() ![]() Şalgam,pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır,şalgam ve pancarlar dilimlenir,havuçlar boyuna 4 e bölünür…Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak düğüm atılır uçlarından… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önerim malzemeleri soyarken ve doğrarken eldiven kullanmanız,zira özellikle havuç simsiyah yapıyor ![]() ![]() 15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak ![]() ![]() 15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbentin petin içinden çıkarmanız gerekiyor… Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|