Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Nasıl YapılırYoğurtlu Tutmaç Çorbası nasıl yapılır Yoğurtlu Tutmaç Çorbası tarifi Malzemeler : 1 lt Et Suyu 3 Yemek Kaşığı Un 2 Yemek Kaşığı Yoğurt 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Limon Suyu 2 Yumurta Sarısı 1 Su Bardağı Süt 1 Kahve Kaşığı Pulbiber Süsleme için: Kruton Ekmek Tarif : Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırınız Bir tencerede et suyunu kaynatınız Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave ediniz Ağır ateşte 15 dk kaynatınız Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırınız Hazırladığınız çorbanın üzerine dökünüz Kruton ekmekle servis yapınız Arzuya göre üzerine taze nane yaprağı ilave edip servis yapabilirsiniz |
|