![]() |
Midye Buğlama / Mul Marinye (Fransa) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Midye Buğlama / Mul Marinye (Fransa) Yemek TarifiMidye Buğlama / Mul Marinye (Fransa) MİDYE BUĞLAMA / Mul Marinye ( 4 kişilik ) Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yaprağı, maydonoz, kekik) ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Midyeleri soğuk suda güzelce yıkayın ![]() Midyeleri, şarap, 2 bardak su, soğan, havuç, sarmısak, karabiber tanesi ve buket garni ile bir tencereye koyup ağır ağır kaynatın ![]() Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp 5 dakika kadar hafif ateşte bırakın ![]() Midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafif sallayın ![]() ![]() Tenceredeki suyu yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın ![]() ![]() Sosu midyelerin üzerine dökün ve hemen servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|