![]() |
Böbrek Sote İsveç Usulü (4 Kişilik) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böbrek Sote İsveç Usulü (4 Kişilik) Yemek TarifiBöbrek Sote İsveç Usulü (4 Kişilik) MALZEMELER 250 gr Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş) 500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve iri zar biçiminde doğranmış) 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Orta Boy Soğan (piyaz doğranmış) 1/2 Su Bardağı Şarap (1 kahve kaşığının ucuyla şeker atılmış) 4 Dilim Tost Ekmeği (tereyağ sürülmüş) HAZIRLANIŞI Baş yemekten önce servis edilen İsveç usulü böbrek sote, yapılması çok kolay ve son derece lezzetli bir yemektir ![]() Geniş bir tavada tereyağı eritiniz ![]() ![]() ![]() Böbrek parçalarını tavadaki yağa koyup karıştırarak 2-3 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar kızartınız ![]() ![]() Hazırlamış olduğunuz şekerli kırmızı şarabı böbrekleri kızarttığınız tavaya koyup harlı ateşte ara sıra karıştırarak 2 dakika kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|