![]() |
Japon Ekmegi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon EkmegiJapon Ekmegi Malzemeler: 500 gr ![]() 20 gr ![]() ![]() 1 kahve kaşığı şeker Ilık su veya süt Tuz Yapılışı: Unu hamur tahtasına eleyin ![]() Ortasını oldukça geniş olarak açın ![]() Icine mayayı koyup, yarım bardak ılık süt veya su ile mayayı iyice ezin ![]() Biraz un alarak mayayla karıştırıp ortada cıvık bir hamur yapın ![]() Cevresinde kalan unu bu hamurun üzerine kubbe şeklinde örtüp, mayalanmaya bırakın ![]() Unun üzeri bir kaç yerinden çatlayınca tekrar hamuru ortada aciklik bırakacak şekilde açın ![]() ![]() Üzerine nemli bir bez örtüp, ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalanmaya bırakın ![]() Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak yapın ![]() Hazırladığınız parçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ![]() 10-15 dakika ılık bir yerde hamurları tekrar mayalandırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|