![]() |
Acılı Börek (Meksika) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Börek (Meksika) Yemek TarifiAcılı Börek (Meksika) MALZEMELER 4 kisilik 2 adet ince kiyilmis taze sogan 1 dis ince dogranmis sarmisak 3 yemek kasigi acili sos 1 yemek kasigi un 400 gr domates 1 1/2 çay kasigi tuz 1/4 çay kasigi aci kirmizi biber sosu yogurt 2 yumurta 4 adet sosis 500 gr bezelye 500 gr küçük küçük kesilmis pismis patates 1/4 su bardagi rende kasarpeyniri ayçiçek yagi kesilmis yesil biber dilimlenmis turp 4 adet yufka YAPILIŞ TARİFİ Taze sogani, sarmisagi, yesil biberleri 2 yemek kasigi ayçiçek yaginda soganlar pembelesinceye kadar pisirin ![]() ![]() 1 dakika daha bekleyin ![]() ilave edin ![]() ![]() kapta karistirin ve yavas yavas acili sosun 1/3'ünü katin ![]() kaba bosaltin ![]() ![]() Sosisleri ufalayin ve genis bir tavanin içinde 2 yemek kasigi ayçiçek yagi ile altüst yapin ve yagini süzün ![]() kasar peynirinin 1/4'ünü, acili sosun 1/2'sini orta boy bir kapta karistirin ![]() Her yufkayi ikiye bölün ![]() dökün ve yayin ![]() yuvarlayin ve ortasindan bir tahta kürdan geçirin ![]() acili sos dökün ve yayin ![]() ![]() kalan rende kasar peynirini de üzerlerine serpin ve firinda 30 dakika pisirin ![]() süsleyin |
![]() |
![]() |
|