![]() |
Alman Usulü Sığır Yahnisi Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Usulü Sığır Yahnisi Yemek TarifiAlman Usulü Sığır Yahnisi) 1 kg sığır eti (yağları alındıktan sonra, gerekirse sarılarak, rosto biçiminde bağlanmış) 10 diş karanfil 12,5 cl ![]() 1 soğan (rendelenmiş) 2 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı toz hardal 6 tane karabiber 2 defne yaprağı 1/2 tatlı kaşığı yenibahar 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 30 cl ![]() 1,5 kg karışık kök sebze (şalgam, havuç, patates, vb ![]() 3 çorba kaşığı kuruüzüm 2 tatlı kaşığı ararot bir tutam karabiber (taze çekilmiş) bir tutam tuz 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Karanfilleri ete batırıp, eti bir güvece ya da bir cam kaba koyarak bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Bekletme süresinin bitimine 30 dakika kala, eti içinde beklediği baharatlı karışımdan çıkarıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayarak, bir kenara bırakın ![]() ![]() Bir fırın kabına zeytinyağını koyup, kabı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişme süresi dolunca kabı fırından alıp, kök sebzeleri etin üstüne yerleştirin ve kabın üstünü örtüp, yeniden fırına vererek, et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin ![]() Kabı fırından alıp, eti ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabaktaki eti dilimleyip, üstüne kâsedeki sostan biraz gezdirin ![]() ![]() NOT:ALMAN MUTFAĞININ BU GELENEKSEL TARİFİNDE, ETİN ÜÇ GÜN SÜREYLE SİRKE VE BAHARAT KARIŞIMI İÇİNDE YATIRILMASI İLİK GİBİ YUMUŞAMASINI SAĞLAR ![]() |
![]() |
![]() |
|