|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
balık, kaliforniya, mikrodalga, tarifi, usulü, yahnisi, yemek |
![]() |
Kaliforniya Usulü Balık Yahnisi (Mikrodalga Yemek Tarifi ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaliforniya Usulü Balık Yahnisi (Mikrodalga Yemek Tarifi )Kaliforniya Usulü Balık Yahnisi (mikrodalga) 750 g beyaz etli balık (kuşbaşı doğranmış) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 pırasa (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, doğranmış) 1 olgun domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 2 su bardağı balık suyu 10 safran dalı (dövülmüş) 1/4 tatlı kaşığı rezene tohumu (isteğe bağlı) 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Tereyağını ateşe dayanıklı bir kaba koyup, kabın üstünü plastikfilmle ya da bir kapakla örterek, % 100 ısıtılmış fırında yağ eriyinceye kadar (yaklaşık 40 saniye) bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı fırından alıp, domatesler, balık suyu, rezene tohumlan (isteğe bağlı), kekik, tuz ve karabiberi ekleyerek, karıştırın ![]() ![]() ![]() Mikrodalga fırındaki kabı alıp, bir kenara bırakın ![]() ![]() Balıkları, balık sulu karışımın bulunduğu kaba koyup, kabın üstünü buharın çıkması için hafifçe aralık bırakarak kapatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|