Jambonlu Sufle (Almanya) Yemek Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Jambonlu Sufle (Almanya) Yemek TarifiMalzemeler : 2 Adet kalın dilimlenmiş dana jambon (ince kıyılmış) 50 Gr un 30 Gr tereyağ 5 Adet yumurta (sarıları beyazlarından ayrılmış) ½ Lt süt ½ Çay kaşığı muskat Tuz Karabiber Yapılışı : Kalın dipli bir tavada yağı eritin Unu ekleyip, kavurun İçerisine süt ilave edin, karıştırarak koyu bir beşamel sos yapın Ateşten aldıktan sonra tuz, biber ve muskat serpiştirin Hafif ılıdıktan sonra yumurta sarılarını teker teker karıştırarak hazırladığınız sosun içerisine ekleyin Daha sonra kıyılmış jambonları katın ve karıştırın Diğer tarafta başka bir kabın içerisinde yumurta aklarını ( bir tutam tuz ekleyerek) el mikseri ile katılaşıncaya kadar çırpın Katılaşan yumurta aklarını çırpmadan yavaş yavaş sosun içerisine katın Derin bir sufle kabında önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin Hemen servis yapın |
|